Onze kinder escaperoom: niet eng, wel spannend!

Het idee dat de deur achter je dicht wordt gedaan en je vanaf dan bent ‘opgesloten’, kan sommige kinderen misschien bang maken. Het is belangrijk om te weten dat de kinderen altijd de escaperoom kunnen verlaten, als het nodig wordt geacht. Ook mag er altijd één begeleider mee. Om alsnog deze angsten weg te nemen, hebben wij heel veel veiligheidsmaatregelen genomen. Ook hebben we het thema van de escaperoom aangepast aan de kinderen. BIj ons in de escaperoom zijn er geen enge elementen en zullen de kinderen niet schrikken. Wij vertellen u graag hoe wij ervoor zorgen dat onze kinder escaperoom super veilig en niet eng is!

De instructies worden gegeven door Geheim Agent X. Dit is een echte acteur die de kinderen in de stemming brengt voor de escaperoom. Bij de gedachte van escaperooms denkt men vaak aan donkere kamers met enge thema’s, waarbij je aan het schrikken wordt gebracht. Bij onze kinder escaperoom is dit echter niet het geval. Voor onze escaperoom hebben we namelijk een leuk en tegelijkertijd spannend thema gekozen: je komt examen doen aan de spionnenschool.

Vanuit de controlekamer kijken we altijd mee via de camera’s. Wij zien en horen alles in de escaperoom. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kunnen wij direct ingrijpen. Ook kunnen wij communiceren via de intercom op het moment dat het nodig is. Ook handig voor als de kinderen een kleine tip nodig hebben!

Vanuit de controlekamer kunnen we de deuren ook openen als er calamiteiten zijn. Daarnaast ligt er binnenin de escaperoom een sleutel, die de deelnemers zelf kunnen pakken wanneer het nodig is. De kinderen zijn dus nooit écht opgesloten in onze escaperoom. Ook kun je tijdens het spelen, aangeven dat je niet meer wil spelen, waarna het kind de escaperoom kan verlaten en de rest door kan spelen.

Wij vinden het heel belangrijk dat al onze werknemers in het bezit zijn van een BHV-certificaat. Hierdoor weten onze werknemers precies wat ze moeten doen in het geval er calamiteiten plaatsvinden.

Valt de stroom uit of is er brand? Er wordt direct overgeschakeld op noodverlichting, waardoor iedereen de escaperoom rustig kan verlaten via de deuren. Onze escaperoom is onlangs nog goedgekeurd door de brandweer.

Wij nemen de veiligheid van onze escape room heel serieus en daarom zijn we apetrots op het feit dat de brandweer bij de recente controle aangaf dat ze aangenaam verrast waren door alle maatregelen die wij hebben genomen  op het gebied van veiligheid.  Heb je toch nog vragen over de veiligheid of over onze escaperoom? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, zodat wij uw zorgen volledig weg kunnen nemen!

Kinderescaperoom.nl

iS GESLOTEN PER 1 JAN. 2020

domeinnaam is te koop: info@adventureveluwe.nl